Klassisk tigerkaka som får en fräsch smak av citron.
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1 citron
1 ½ msk kakao
Garnering
Ca 25 g mörk choklad, smält
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret och blanda det med mjölken. Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en jämn smet.
Häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Ringla smält choklad över kakan när kakan svalnat och låt den stelna.