Tigerkaka med choklad och citron

Serverar: 12-14 portioner

Klassisk tigerkaka som får en fräsch smak av citron.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 ½ msk kakao
  • Garnering
  • Ca 25 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret och blanda det med mjölken. Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en jämn smet.
    3. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
    4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Ringla smält choklad över kakan när kakan svalnat och låt den stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben