Tigrerade kakor

Serverar: 15 portioner

Tid: 50 minuter

Ofantligt goda har även tredubblat satsen och då fått till en fullstor långpanna , men det är lite byltigt.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • 100 g vit choklad
  • Garnering: Ljus choklad
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (20*25 cm) Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ing. för sig. Vispa ägget poröst. Blanda ner smöret i de torra ing. och tillsätt ägget sist. Rör smeten slät. Bred ut i formen och ställ in på nedersta falsen i ugnen i 10 min.
    2. Gör fyllningen. Smält den vita chokladen. Rör samman ägg och ost till en slät kräm. Tillsätt vetemjölet, kaffegrädden och sist den sälta chokladen. Rör smeten slät. Smält den ljusa chokladen.
    3. Tag ut kakan efter 10 min. Bred krämen ovanpå och ringla därefter över den ljusa chokladen. Dra en sticka genom fyllningen och chokladen så det blir tigrerat. Ställ in kakan i ugnen igen i ca 30 min. Skär upp i rutor när den kallnat.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Bodil56 1 november 2008

    Den här kakan låter farligt god! Måste prova på jobb!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben