Timjansdoftande kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Fräsch kyckling med smak av fetaost, citron och timjan. Servera gärna med kokt ris blandat med hackad persilja och tärnad gurka.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 200 g fetaost
  • 2 tsk timjan
  • Gratängsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 dl oliver, svarta eller gröna
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Smula fetaosten och blanda med timjan.
    2. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda. Fördela fyllningen på filéerna. Krydda med salt och peppar och rulla ihop. Bryn i stekpanna så de får lite färg. Flytta över filéerna i smord ugnsfast form.
    3. Gratängsås: Rör ihop crème fraiche och vispgrädde, pressa i vitlöken. Häll blandningen över filéerna.
    4. Skiva citronen och lägg vackert i formen, strö över oliverna och ställ in i ugn 200º ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Strö över färsk timjan vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben