Tinas brownie

Serverar: 16 portioner

Mums! Den ser jättegod ut på bilden!

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 st valnötter, påsar a 140 g
  • Topping
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g vanligt smör, rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • Skal från 1 st citron
  • Garnering
  • Hyvlad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160°. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät.
    2. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar.
    4. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben