Tjälknul

Serverar: 8-10 portioner

Gott till portatisgratäng eller potatissallad.

Ingredienser

  • 1kg nötkött (rostbiff eller innanlår)
  • Till lagen
  • 1liter vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 8 st enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 3 st delade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ungnen på 80 grader, lägg det frysta köttet på ett galler i en långpanna och låt stå i ungnen över natten. C:a 10-12 timmar. Använd köttermometer.
    2. Koka ihop ingredienserna till lagen. Låt svalna. Lägg det varma köttet i en bunke. Häll över den kalla lagen. Lägg en tallrik ovanpå och låt stå resten av dagen eller 5-6 timmar.
    3. Förvara sedan köttet i en plastpåse så svalt som möjligt.
    4. Smakar godast i lövtunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asanyman 15 april 2008

    Helt underbart, blir faktiskt ännu bättre på älgkött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben