Tobleronetårta på browniebotten

Serverar: 8-10 portioner

Läcker chokladtårta gör du lätt med färdigköpta Brownies och Toblerone. En liten skvätt mörk rom förhöjer smaken. Kan uteslutas för dem som vill.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk mörk rom eller konjak (kan uteslutas)
  • 150 g Toblerone
  • 4 äggvitor
  • 2 paket brownie, á 200g
  • Garnering
  • Toblerone
  • Björnbär, blåbär eller jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa i mascarponeosten. Vispa grädden. Blanda äggvisp och grädde.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri.
    3. Rör ner gelatinet i gräddsmeten. Blanda i rom och grovhackad Toblerone. Vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
    4. Dela brownien tvärsöver. Lägg dem i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll på smeten. Täck över och frys i minst 4 timmar.
    5. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med grovt hackad Toblerone och bär.

    Liknande recept

    3.8
    8 h 45 min
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben