Cheesecake brownie

Serverar: 8-10 portioner

Härligt chokladig browniebotten med en krämig cheesecakefyllning ovanpå!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g mörk blockchoklad + lite till dekorering
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 2 lätt uppvispade ägg
  • ½ dl mjölk
  • 500 g färskost
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form med diameter 23 cm. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme tills det är slätt. Ta bort från värmen och vispa ner sockret. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ordentligt. Tillsätt mjöl och rör om så att det precis blandas. Fördela smeten jämnt i formen och grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 150 grader.
    2. Gör därefter cheesecaketoppingen. Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker i en skål tills allt blandats ordentligt. Rör ner yoghurten och häll sedan smeten över browniekakan i formen. Grädda ytterligare 45-55 minuter eller tills kakan knappt har stelnat.
    3. Lossa kakan längs formens kanter med en kniv och låt svalna en stund innan du tar upp den ur formen. Förvara i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar.
    4. Innan du serverar, hyvla lite extra choklad och lägg mitt på cheesecaken som dekoration.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (4)

    cambergl 30 maj 2011

    Hur mycket Dooley´s har du i?

    emelieskrypin 31 maj 2011

    Hej! Ooops, hade visst glömt att ta bort det i receptet. Det var jag som testade en gång att ha Dooleys likör i. Det blev faktiskt mycket gott. Jag tror jag hade i drygt 3/4-1 dl Dooleys om du är sugen på att testa. Men då tog jag i lite extra mjöl i smeten så att det inte skulle bli så rinnigt :)

    LatinaMiia 6 april 2012

    Bjöd på den här idag, blev riktigt uppskattad o de som åt den satt o verkligen njöt av den! :) Så tack för de e här receptet :)

    emelieskrypin 7 april 2012

    Vad roligt att höra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben