Cheesecake Brownies

Serverar: 10-12 portioner

Kompakt chokladig brownie botten täckt med philadelphia ost resulterar i en härlig cheesecake brownie.

Ingredienser

  • Smet
  • 120 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 ägg, stora
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1½ dl mjöl
  • 2 tsk kakao
  • En nypa salt
  • Frosting
  • 200 g philadelphia ost, (ett paket)
  • 0,8 dl socker
  • 1 ägg, stort
  • ½ tsk vanilj extrakt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en fyrkantig (20x20) form med foliepapper och smörj formen. Lägg åt sidan.
    2. Smält smör och choklad i en liten kastrul, rör om tills den är slät. Låt svalna. Vispa ihop socker, ägg och vanilj extrakt. Tillsätt choklad blandningen och vispa slät. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör ihop tills allt blandats. Häll smeten i formen och lägg åt sidan.
    3. Frosting: Vispa ihop philadelphia, socker, ägg och vanilj extrakt tills det blir slät.
    4. Skeda över klumpar (med hjälp av en sked) cheesecake på brownie smeten och ta en kniv och skär runt. Det blir fina mönster när man sedan skär upp den. Grädda i ugnen i ca 35 minuter, tills konsistensen är fast. Låt svalna helt innan den skärs upp.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    jo_85 20 augusti 2008

    den var god . men ska man verklig att philadelphia ost ugnen ..

    Amamatryd 1 november 2011

    Dessa är såååå goda! Men har tyvärr fått dem för kladdiga ett antal gånger. Men smaken är lika god för det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben