Toffifee

Serverar: 30 portioner

Hemma gjorda Toffifee... Mums!

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 hasselnötter
  • 100 g nougat
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet. Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls. Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dom. Lägg dom i en handduk och gnugga bort skalen. Smält nougaten. Skeda ut kolan i ischokladformarna, lägg i en nöt och klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå. Ställt kallt en stund. Smält chokladen i vattenbad och skeda sedan över en klick på varje kola - ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben