Tomat- och morotssoppa

Serverar: 4 portioner

En fräsch vegetarisk soppa med en topping av kikärter och smulad getost.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 burkar krossade tomater, á 400g
  • 3 dl vatten
  • 200 g morötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Kikärtstopping
  • 1 burk kikärter, á 400g
  • 2 msk olivolja
  • 150 g smulad getost eller fetaost
  • 1 dl smörgåskrasse
  • ½ tsk svartpeppar
  • Servering
  • Färskt rågbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, skala och skiva morötterna och vitlöken. Hetta upp olja i en panna och bryn lök och vitlök i ca 3 minuter.
    2. Tillsätt krossade tomater, vatten, morötter och buljongtärning. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
    3. Skölj kikärterna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.
    4. Servera med ett gott färskt rågbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben