Tomatsill

Mycket god tomatsill som är ett måste vid jul men är lika omtyckt vid andra högtider som t ex midsommar, påsk och till en buffé. Har fått dela med mig av detta recept många gånger.

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer, 1 burk
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl crème fraiche
  • ½-1 rödlök i skivor
  • 1 dm purjolök, finstrimlad
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl dill, finhackad
  • ½ krm vitpeppar
  • Sillag
  • 4 dl vatten
  • 3 msk 24% ättika eller 6 msk 12% ättika
  • 3 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skölj sillfiléerna och lägg dem gärna i sillag över natten eller köp en burk löksill och slå av lagen. Blanda ihop såsen och blanda ner finstrimlad purjolök och skivad rödlök. Skär sillen i bitar och blanda ner i såsen. Låt stå kallt minst ett dygn innan servering.
    2. Sillag: Koka upp och låt svalna. I originalreceptet skall man bara skölja sillfiléerna och tillsätta i såsen. Jag tycker det är godare om sillfiléerna legat i sillag först.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben