Tomattårta

Serverar: 4-6 portioner

Nu är det hög säsong för de härliga, användbara tomaterna! prova att göra en tomattårta, perfekt som lunch eller kvällsmat.

Ingredienser

  • 375 g smördeg
  • 3-4 msk tapenade på svarta oliver
  • 6-7 tomater, skurna i 6-8 bitar
  • 25 g pinjenötter
  • Timjanblad
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper, skär upp den i mindre bitar om du vill. Bred ut tapenade över degen, lämna en bit av kanten orörd. Snitta eventuellt ett grunt rutmönster med kniv. Kyl i kylskåp i 10 minuter.
    2. Lägg ut tomaterna i ett snyggt mönster på degen, strö över pinjenötter och timjan, salta och peppra. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter tills smördegen är pösig och gyllene. Ringla över lite extra olivolja före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben