Nu är det hög säsong för de härliga, användbara tomaterna! prova att göra en tomattårta, perfekt som lunch eller kvällsmat.
Ingredienser
375 g smördeg
3-4 msk tapenade på svarta oliver
6-7 tomater, skurna i 6-8 bitar
25 g pinjenötter
Timjanblad
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper, skär upp den i mindre bitar om du vill. Bred ut tapenade över degen, lämna en bit av kanten orörd. Snitta eventuellt ett grunt rutmönster med kniv. Kyl i kylskåp i 10 minuter.
- Lägg ut tomaterna i ett snyggt mönster på degen, strö över pinjenötter och timjan, salta och peppra. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter tills smördegen är pösig och gyllene. Ringla över lite extra olivolja före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)