Tomattårta med apelsinfyllning

Tomattårta låter riktigt knasigt, men lär vara det senaste i USA efter morotskakan.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl brun farin
  • 3 ägg
  • 3 dl passerade tomater från burk
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk bikarbonat
  • ½ krm malen eller riven muskot
  • 2 krm malen eller stött nejlika
  • 1 tsk kanel
  • 100 g valnötter
  • Fyllning
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • Topping
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • Eventuellt cocktailtomater till dekor
  • Instruktioner

    1. Smörj en rund form med löstagbar kant, drygt 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Rör ner ett ägg i taget, tillsätt de passerade tomaterna och blanda till en smet. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddorna och rör ner i smeten. Hacka nötterna grovt, tillsätt även dem och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Fastnar det inget på stickat av kakan så är smeten klar. Låt svalna helt.
    3. Dela kakan i två bottnar, bred ut apelsinmarmeladen mellan bottnarna och lägg ihop. Rör philadelphia mjuk och blanda ner det mesta av marmeladen. Bred toppingen över kakan och klicka resten av marmeladen ovanpå. Dekorera eventuellt med små cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben