Chokladkaka med apelsinfyllning

Serverar: 12 portioner

Välj kakao av god kvalitet.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • ½ apelsin, rivet skal
  • Garnering
  • Florsocker
  • ½ apelsin rivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Koka upp vattnet. smörj och bröa en 1½-liters sockerkaksform.
    2. Blanda alla rorra ingredienser. Häll över smöret och vattnet och rör ihop. Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills kakan känns torr när man provar med en sticka.
    4. Vispa phildelphiaost och florsockret fluffigt med elvisp. Rör ned apelsinskalet.
    5. Dela den avsvalnade kakan i två bottnar. Bred krämen på den undre kakdelen och lägg på den övre. Pudra över florsocker och strö på rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben