Chokladkaka med apelsinfyllning
Serverar:
12 portioner
Välj kakao av god kvalitet.
Ingredienser
50 g smör
1 dl vatten
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg
Fyllning
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
½ apelsin, rivet skal
Garnering
Florsocker
½ apelsin rivet skal
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Koka upp vattnet. smörj och bröa en 1½-liters sockerkaksform.
Blanda alla rorra ingredienser. Häll över smöret och vattnet och rör ihop. Tillsätt äggen och rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills kakan känns torr när man provar med en sticka.
Vispa phildelphiaost och florsockret fluffigt med elvisp. Rör ned apelsinskalet.
Dela den avsvalnade kakan i två bottnar. Bred krämen på den undre kakdelen och lägg på den övre. Pudra över florsocker och strö på rivet apelsinskal.
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Mjuk chokladkaka med vit glasyr
5
8-10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!