Brie- och tomattårta

Serverar: 8-10 portioner

Snacks till drinken. Körsbärstomater, brieost och oliver på smördegsplatta.

Ingredienser

  • 1 kyld rektangulär smördegsplatta (450 g)
  • Ca 400 g körsbärstomater, 1-2 askar, gärna olika färger
  • 200 g brieost i skivor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl gröna oliver
  • 1-2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vik upp en kant runt om den kavlade smördegen. Tryck till kanten med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel.
    2. Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan och halvera oliverna. Blanda samman tomater, oliver och basilika.
    3. Pensla bottnen med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt ca 15 minuter eller tills den har fått fin gyllenbrun färg.
    4. Ta ut. Fördela tomatblandningen över bottenplattan. Lägg på brieskivor och ställ in i ugnen igen.
    5. Grädda tills osten smält något. Garnera med färsk basilika och servera. Om du vill kan du i förväg skära snibbar.
    6. Räcker till 8-10 pers som snacks.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hillan66 1 februari 2009

    En jättegod och fräsch förrätt! Vi har gjort den här rätten flera gånger både som förrätt och som tapas! Varenda liten sula slinker ner! :o)

    hillan66 1 februari 2009

    Ursäkta "förolämpningen" jag menar ju förståss smula och inte sula ;o)

    aemelieh 25 mars 2010

    Detta recept ska provas ikväll - återkommer med gästernas betyg =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben