Brie- och mangochutneypaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Passar utmärkt till buffé. Man måste våga testa nya smak-kombinationer som man kanske inte kunde tro funkar ihop, men som harmoniserar riktigt bra med varandra.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 400 gr brieost
  • 1,5-2 dl mango chutney
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Gör så här: Blanda vetemjöl, smör, vatten och pinjenötter i en matberedare. Tryck ut i en pajform och låt den svalna i 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter. Skär brieosten i tunna skivor. Lägg ut hälften av brieosten i pajskalet. Klicka mango chutney ovanpå osten. Lägg därefteri resten av osten och ovanpå klicka på resterande av mango chutney. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning och häll på fyllningen över osten. Grädda i 30-35 minuter tills äggstanningen har stannat. Om pajen får för mycket färg innan den är klar, täck med aluminiumfolie de sista minuterna. Servera med sallad, mango chutney och kallskuret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben