Kyckling- och mangochutneypaj

Serverar: 4 portioner

Mycket god kycklingpaj, har smakat hos syrran.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl med fullkorn
  • 0,75 dl grahamsmjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400-500 g kycklingkött
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk curry
  • 2-3 bananer
  • 1 liten burk ananas
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Låt gärna vila i kylen i ca en timme. Förgrädda sedan i ca 10 minuter.
    3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek kycklingen, salta och peppra eller använd en färdig grillad kyckling.
    4. Blanda ihop mango chutney, chilisås och curry i en stor bunke. Rör sedan ner kycklingköttet och ananasen skuren i mindre bitar.
    5. Skiva bananerna på längden.
    6. Täck den förgräddade pajens botten med bananer. Bred över mango chutneyblandningen. Strö riven ost över. Grädda i ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
    7. Servera med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Boundin 21 november 2008

    Verkar supergott! ska jag prova nu i helgen:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben