Mazariner med choklad- och apelsinfyllning

Serverar: 20 portioner

Apelsin och choklad är en klassisk smakkombination som gör de här mazarinerna till en riktig hit! Laktosfria och glutenfria.

Ingredienser

  • 100 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 3½ dl mjölmix, glutenfri
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 2 ägg
  • 75 g smör, eventuellt laktosfritt
  • 75 g mörk choklad, eventuellt laktosfri
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Rör samman mjölmix och bakpulver och arbeta ner i smörblandningen. Fördela i aluminiumformar och tryck ut degen utmed väggarna.
    3. Rör samman riven mandelmassa och ägg. Smält smöret och vänd ner hackad choklad. Blanda med mandelmassan. Tillsätt rivet apelsinskal.
    4. Fördela i formarna och grädda ca 20 minuter.
    5. Pudra över florsocker när de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben