Tonfiskkotletter

Serverar: 4 portioner

Dessa saftiga fiskkotletter kommer att bli en ny vinnare i ditt kök! Tillaga dem helst med pinfärska råvaror

Ingredienser

  • 4 tonfiskkotletter à ca 150-200 g
  • 4 tomater
  • ½ dl hackad, färsk basilika eller 1 msk torkad
  • 2 msk balsamicovinäger eller vanlig rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 8 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Blanda tomater, basilika, vinäger, salt och peppar i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.
    2. Värm upp en kolgrill eller ugnens grill till medelvärme. Salta och peppra tonfiskkotletterna och grilla dem 10 cm från värmen tills fisken är färdig och delar sig i skivor. Det tar 8-10 minuter. Vänd kotletterna en gång. Tonfisken är perfekt tillagad då köttet blivit fast och fått en jämn rosa färg. Kotletten bör dock vara lite ljusröd i mitten.
    3. Lägg upp tonfisken på tallrikar och lägg tomatröran ovanpå. Garnera med oliver och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tonfisk
    Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto4 personer Tomatpesto...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben