Sallad med grillad tonfisk

Serverar: 6 portioner

Färsk, grillad tonfisk är huvudingrediensen i denna varma och underbara salladen. Salladen är utmärkt som huvudrätt.

Ingredienser

  • 6 tonfiskkotletter à ca 130 g, ca 1 cm tjocka
  • 300 g blandad sallad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • 1 msk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tänd en kolgrill eller hetta upp ugnens grill till medelvärme. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
    2. Blanda vitlök, färskpressad citronsaft, soja, senap, olja, salt och peppar. Blanda väl. Pensla tonfiskkotletterna med hälften av dressingen.
    3. Grilla tonfiskkotletterna 10 cm från värmen tills de har fått en fint grillad yta och är riktigt genomgrillade, ca 10 minuter. Vänd kotletterna en gång. Lägg kotletterna på en skärbräda och skär dem i 2½ cm stora kuber.
    4. Riv salladen och lägg den i en stor skål. Häll över den resterande dressingen och vänd runt så att salladen täcks av dressingen. Lägg upp salladen på stora tallrikar. Lägg tonfisken ovanpå salladen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben