Tonfiskrullar

Serverar: 2 portioner

Jättegod, mager och lättlagad rätt till fredagsmyset framför TV:n.

Ingredienser

  • olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 mjuka tunnbröd (okryddade)
  • 400 g mjukost ( t.ex. Kavli grevé)
  • 1 stor burk champinjoner (häll av vattnet)
  • 100 g rökt skivad skinka
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • vanlig hårdost
  • oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka och fräs löken i olivolja, tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt koka nästan torrt, rör om då och då så det inte fastnar i botten.
    3. Tag bort stekpannan från värmen och tillsätt champinjoner, skinka (skuren i småbitar) och tonfisk, rör om så allt blandar sig.
    4. Bred ett tjockt lager mjukost på varje tunnbröd, lägg 1/4 av röran som en sträng på ena kortsidan av brödet. Rulla försiktigt ihop till en rulle, lägg på plåt med bakplåtspapper.
    5. Lägg skarven nedåt. Lägg en skiva hårdost på varje rulle och avsluta med att strö oregano över osten. Sätt in rullarna i ugnen och gratinera dem i ca 10 min eller tills osten är helt smält och börjar bubbla.
    6. Servera t.ex. tomat- och löksallad till.
    7. Lycka till och Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben