Tonfiskrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.

Ingredienser

  • 3 tunnbröd
  • 1 ½ dl Turkisk yoghurt (10 %)
  • 1 avocado
  • 100 g galiamelon
  • 100 g vitlöksost (cantado el. likn.)
  • 185 g tonfisk i vatten (1 burk)
  • 2 ägg (hårdkokta)
  • 3 msk rostad lök
  • 2 msk kapris
  • 3-6 salladsblad (valfri sort)
  • 3 cocktailtomater
  • Örtsalt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    Gröp ur avocadoköttet och mosa ihop med yoghurten. Blanda i vitlöksosten. Finhacka äggen och melonen, häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner melon, ägg, kapris, rostad lök och smulad tonfisk i röran. Smaka av med örtsalt och citronpeppar, låt gärna röran vila en stund i kylen. Lägg salladsblad på tunnbrödet så det täcker brödet och bred på röran. Rulla ihop brödet och sätt lite folie i varje ända. Dela varje bröd på mitten och placera en delad cocktailtomat på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben