Tonfisktårta

Serverar: 10-12 portioner

Smörgåstårta är en av mina favoriter.

Ingredienser

  • 12 st landgångsbröd
  • Tonfiskfyllning
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • Citronsaft
  • 1,5 dl lättmajonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl strimlad purjolök
  • Räkfyllning
  • 100-150 g skalade räkor
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • Svartpeppar
  • Klippt dill
  • Garnering
  • Majonnäs
  • 4 hårdkokta ägg i skivor
  • Ca 150 g skalade räkor
  • Citronskivor
  • Dill
  • Gurka i skivor
  • Tomater i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop tonfiskfyllningen. Smaka av med citron och svartpeppar.
    2. Finhacka räkorna till räkfyllningen och blanda ihop med resterande ingredienser.
    3. Lägg ut tre av brödskivorna tätt intill varandra. Bred ut hälften av tonfiskfyllningen över bröden. Lägg på tre ny brödskivor, men lägg dem på bredden så att skivorna korsar varandra. Fördela räkfyllningen och lägg ytterligare 3 skivor över.
    4. Täck med resterande tonfiskfyllning och lägg på de 3 sista brödskivorna. Bred majonnäs över och runt hela tårtan. Garnera med ägg, räkor, rukar, tomater, citron och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben