Tonfisktårta

Serverar: 6 portioner

Supergod smörgåstårta som är svår att tröttna på.

Ingredienser

  • 6 hönökakor
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk (ca 400 g)
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 4 dl cème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • 8 kokta skivade ägg
  • Räkor
  • Dill
  • Tomat
  • Stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Smula den avrunna tonfisken i en bunke. Blanda ner lök, crème fraiche, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ihop två brödskivor. Bred på hälften av tonfiskröran och lägg på två nya brödskivor och bred på resten av fyllningen. Lägg på de två sista brödskivorna och täck med plastfolie. Låt stå kallt till dagen efter.
    3. Nästa dag blandar du crème fraiche, majonnäs och chilisås. Smaksätt med salt och peppar. Bre smeten över hela tårtan, även kanterna. Garnera med ägg skivor, räkor, dill, tomat och stenbitsrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    anluk 21 juni 2009

    Toppbetyg helt klart! Så enkelt och så gott! Hade den kvällen innan midsommarafton och den gjorde toppsucce!

    Bubblis 26 oktober 2010

    Tack för ett bra recept! Bjöd släkten på denna smörgåstårta, alla tog om och fatet blev rensat :) Garnerade runtom med blandad sallad (typ ruccola, spenat, mangol m.m) samt med ägg, räkor, tomat, halva citronskivor, dill och vindruvor uppepå.

    almica82 11 maj 2011

    Tack den blev jätte god!!! Tack för recepten :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben