Räk- och tonfisktårta

Serverar: 4 portioner

Räkor, tonfisk, ägg och majonnäs, tillsammans är de bäst. Bjud gärna på denna smarriga tårtan när ni ska ha fest :D

Ingredienser

  • 1 avlångt ljust bröd, i tre bottnar
  • Fyllning
  • 200 g tonfisk i vatten (Jag föredrar Abbas)
  • 360 g räkor i lake (ICA )
  • 3 ägg, hårdkokta och hackade
  • ½ dl lättmajonnäs
  • 250 g keso med grillad paprika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/4 krm kajennpeppar
  • Garnering
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 dl crème fraiche
  • ½dl lättmajonnäs
  • ½ citron, rivet skal
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 400 g räkor
  • 2 dl dill, hackad
  • Gurka
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Blanda avrunnen tonfisk och räkor med ägg, majonnäs och keso. Smaka av med salt, svartpeppar och kajennpeppar.
    2. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman. Lägg den sista bottnen överst.
    3. Blanda kesella, crème fraiche, majonnäs, citronskal, salt och peppar till garneringen. Smaka av.
    4. Bred krämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda.
    5. Skala räkorna och lägg dem ovanpå tårtan. Spara 3 stycken som du bara skalar stjärtarna på och ställer mitt på tårtan.
    6. Tryck fast hackad dill runt kanten. Dekorera tårtan med bitar av skivad gurka och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben