Tortilla - grundrecept

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 msk olja
  • 1,5 dl vatten
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt matfett och blanda till en grynig massa. Häll på vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla jämna längder som skärs i tolv lika stora bitar. Rulla dem till bollar och låt dem vila under bakduk 20 minuter. Platta till och kavla ut bullarna på mölat bord till rundlar 15-16 cm i diameter Värm en torr stekpanna. Grädda kakorna 2 minuter på varje sida. Lägg de färdiga tortillas på varandra. Täck med bakduk så att de håller sig mjuka. Förvaras i plastpåse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben