Tortillasoppa

Serverar: 4 portioner

Het soppa med läcker och knaprig topping. Minska på chilin för en barnvänligare variant. Friterade tortillas kan ersättas med tortillachips.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 2 hela torkade chipotle morita chili (Santa Maria)
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 förp passerade tomater, á 400 g
  • 6-7 dl vatten
  • Tillbehör
  • 4 majs- och vetetortillabröd
  • 3 dl + 1 msk rapsolja
  • 350 g tärnad kycklingkött
  • 1 tsk salt
  • 2 avokador
  • 2 dl riven ost
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 minuter, tills löken är genomskinlig.
    2. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 minuter under lock på låg värme. Ta upp chilin för en mildare soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan.
    3. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna.
    4. Servera soppan med alla tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben