Mexikansk tortillasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Sugen på mexikanskt?

Ingredienser

  • 4 majstortillor (finns bland taco-sakerna)
  • 2 msk matolja
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1–2 chilifrukter (efter styrka och smak)
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, höns eller grönsak
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • 250 g kycklingfilé + matolja och kryddor, eller 1/2 grillad kyckling
  • 2 mogna avokado, i bitar
  • Riven ost
  • Färsk koriander
  • Lime, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Dela tortillabröden i halvor och skär sedan dessa i 5 mm breda strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en vid stekpanna. Stek brödstrimlorna tills de är krispiga och gyllenbruna. Låt dem svalna på hushållspapper. Värm resten av oljan i en rymlig kastrull. Fräs löken, vitlöken, chilin och tomatpurén på låg värme tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater. Låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader
    3. Bryn kycklingbröstet i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Stek kycklingen färdig i ugnen, det tar cirka 10 minuter. Låt den svalna något.
    4. Riv köttet i strimlor. Om du använder grillad kyckling, avlägsna skinn och ben och strimla köttet på samma sätt. Lägg ned kycklingköttet i soppan. Salta och peppra. Fördela tortillastrimlorna i sopp tallrikarna och häll över soppa. Servera tillbehören i skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben