Tosca Äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Lättgjord och jättegod. Istället för mandel brukar jag använda hasselnötter. Tacket blir knäckig och god

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen
  • 75 g smält smör
  • 2 msk ljus sirap
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • ½ dl flagad mandel
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i halvor. Blanda ihop alla ingredienser till smeten i en kastrull. Låt smöret smälta och sjud allt i en minut under omröring. Lägg äppelhalvorna i en smord ugnssäker form. Bred smeten över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben