Toscasnittar med choklad

Serverar: 30 portioner

Hittade det här i mitt bakhäffte

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 msk grädde
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Nötglasyr
  • 1½ dl nötspån
  • 3/4 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Garnering
  • 150 g blockchoklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner detta omväxlande med grädden och det smälta smöret eller margarinet. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200 grader 8-10 minuter.
    2. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och låt glasyren sjuda upp under omröring. Tag kakan ur ungnen och höj ungstempraturen till 225 grader. Bred ut glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 5 minuter eller tills glasyren fått fin färg
    3. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad tillsammans med oljan. Skär kakan i bitar och doppa undesidan och kanterna i chokladen. En gaffel är ett bra hjälpmedel när man ska doppa kakorna i glasyren. Lägg kakorna på gaffeln och doppa ner så djupt så att kakaornas kanter drängs i chokladen. Lyft upp och låt rinna av lite. Ställ dem på bakplåtspapper eller folie och låt kakorna stelna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben