Tournedos med ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Ett litet dyrare recept, går att byta ut oxfilén mot fläskfilé om man vill

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé à 3 - 4 cm
  • 2 hg ädelost ( 4 msk till såsen)
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Smör eller margarin
  • 3 krm salt
  • 1/2 dl torr sherry
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk kinesisk soya
  • Instruktioner

    1. Serveringsförslag: Ugnsgratinerad tomat och stekt potatis
    2. Skär en ficka från sidan på varje tournedos och fyll dem med en skiva ädelost. Strö lite peppar över.
    3. Blind ev om köttbitarna med ett snöre. Stek dem på hög värme ca 3 min på varje sida i en stekpanna. Salta lätt på köttet.
    4. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa ur den med sherry, crème fraiche och ca 4 msk ädelost. Tillsätt buljongtärningen och soyan. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg upp köttet på varma tallrikar och servera såsen till.
    6. Det här är bara SÅ gott ...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben