Triple chocolate cookies à la Jennie

Serverar: 50-60 portioner

Ljuvliga chokladkakor som bör avnjutas alldeles nygräddade så chokladen fortfarande är halvsmält. Smeten kan frysas in så man alltid har tillgång till nygräddade kakor istället för att lagra dem i en burk (om det blir några kvar…)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl smält margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg (3 om de är väldigt små)
  • 2-2 ½ dl mörk choklad, grovhackad
  • 2-2 ½ dl ljus choklad, grovhackad
  • 2-2 ½ dl vit choklad, grovhackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör ihop vaniljsocker, farinsocker och margarin. Rör ner ett ägg åt gången i margarinblandningen. Häll margarinblandningen i mjöllblandningen. Rör ner all choklad. Klicka ut matskedsstora klickar glest på bakplåtspapper och grädda i 7-9 minuter. Låt de gräddade kakorna svalna på plåten i två minuter och sedan på galler. Ät dem genast då de fortfarande är härligt sega och chokladbitarna är rinniga inuti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben