Tropisk Female Cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Denna "nyttiga" cheesecake har smak av mango, banan, passionsfrukt och vindruvor.

Ingredienser

  • 300 g Bragokex med kokos
  • 2 msk kakao
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost light
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 500 g kesella
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 flaska Proviva Female Mango (á 300 ml)
  • 3 msk gelatinpulver
  • ½ dl tropisk juice
  • Garnering
  • 1 brk Tropisk fruktcocktail (ICA, á 430 g)
  • 2 dl tropisk juice
  • 2 tsk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt kakaopulver och flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Sätt in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskost och strösocker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
    3. Blanda gelatinpulver och juice i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
    4. Tillsätt kesella och vaniljsocker, vispa så att allt blir väl blandat. Häll i Proviva drycken och rör om. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
    5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
    6. Blanda gelatinpulver och juice som ovan. Lös upp gelatinet som ovan och låt det halvstelna i kylskåp, ca 15 min.
    7. Häll frukten i ett durkslag och låt den rinna av. Fördela frukten över den stelnade fyllningen. Täck frukten med den halvstelnade gelatinglasyren. Sätt in kakan i kylskåp tills glasyren stelnat helt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    salmo 14 maj 2010

    Ursäkta en fråga. Jag har svårt att se de "nyttiga" i detta recept. Margarin, socker?? Hur blir detta nyttigt har jag missat något. Mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben