Tryffelbakelser med choklad och blåbär

Serverar: 20 portioner

Ljuvligt söta bakverk med len chokladtryffel och somrig topping av bär.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1½ msk ljus sirap
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 150 g mörk choklad
  • 1 äggula
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Smörj bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber, och sirapen. Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
    3. Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Om kakorna gräddats i bakelseformar, stjälp upp dem genast. Används engångsformar behöver kakorna inte stjälpas upp. Låt kallna.
    4. Fyllning: Koka upp grädde och mjölk. Hacka chokladen, lägg i den och låt smälta under omrörning. Kyl chokladmassan. Vispa massan porös. Tillsätt äggulan.
    5. Fyll chokladtryffeln i formarna och tryck försiktigt ner blåbär. Förvara kakorna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben