Jag kunde inte välja mellan mörk tryffelkaka och vit tryffelkaka så jag gjorde en egen variant.
Skär kakan i tunna skivor och servera den med vaniljglass och mixade hallon.
Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
150 g mörk choklad
150 g vit choklad
Instruktioner
Kaka: smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör, tag kastrullen från plattan och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner ett ägg i taget och slutligen mjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Tryffel: Koka upp hälften av grädden och smöret, ta från plattan och tillsätt 150 g hackad vit choklad. Rör tills det smälter. Ställ in i kylen att stelna i en timme.
Koka resten av grädden och smöret och rör ner 150 g hackad mörk choklad. Ställ även den att stelna i en timme.
Bred först den vita därefter den mörka tryffeln över kakan.
Låt stå kallt minst en timme före servering.