Tryffeltårta med choklad och saffran

Serverar: 1 portioner

En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar. Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • Saffranstryffel
  • ½ kuvert saffran, á 0,5g
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • Garnering
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 40 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en 2-liters kastrull, ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 minuter, låt svalna.
    3. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
    4. Smält blockchokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben