En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar.
Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.
Ingredienser
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl socker
4 ägg
Saffranstryffel
½ kuvert saffran, á 0,5g
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering
75 g mörk blockchoklad
40 g valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en 2-liters kastrull, ta från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 minuter, låt svalna.
Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden.
Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Smält blockchokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan.
Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.