Tunn rabarberkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 35 minuter

Frisk sommarefterrätt.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl mandel eller nötter (ca 65 g)
  • 50 g margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200-250 g rabarber
  • 1-2 msk strösocker
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Mal mandel eller nötter. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner margarinet, mandeln eller nötterna och mjölet blandat med bakpulvret.
    3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 21-22 cm i diameter.
    4. Grädda på galler längst ner i ugnen i 5 minuter. Skölj under tiden rabarberna och skär dem i skivor, ca ½ cm tjocka.
    5. Fördela rabarberbitarna på kakan, strö över socker.
    6. Grädda kakan färdig i ca 15 minuter. Lossa den och tag den ur formen, när den svalnat lite.
    7. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben