Tunnbrödsrulle med Gubbröra

Serverar: 4-6 portioner

En klassisk och lättfixad röra som avnjutes på ett lite annorlunda sätt!

Ingredienser

  • 1 burk (125 g) ansjovisfiléer
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 3/4 dl gräddfil
  • 1 msk kaviar
  • Salt
  • Peppar
  • 4 - 5 kokta kalla potatisar
  • Tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Grovhacka ägg och ansjovis, finhacka rödlöken och blanda med de övriga ingredienserna.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg ut på tunnbröd, bred gubbröran ovanpå och rulla ihop och njut!
    4. Om man vill kan man också skära rullen i bitar och servera som tilltugg til fördrinken!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ClauDiva 27 mars 2008

    Mycket enkelt o gott! Vi hade detta som förrätt till påsk, den lär återkomma till midsommar helt klart. Det räckte o blev över så vi hade till frukost oxå dagen efter, kanon ; )

    jen_has 26 februari 2012

    Jag tycker det var alldeles för mycket ansjovis för min smak. Det blev en väldigt stark smak av ansjovis. Så jag skulle halvera mängden. Annars är det ett väldigt enkelt recept för de som gillar mycket ansjovis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben