Tunnbrödsrullar med skinka och äppelröra

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Goda tunnbrödsrullar som är enkla att göra. Bra att ta med på en utflykt eller som kvällsvickning.

Ingredienser

  • 8 mjuka rektangulära tunnbröd
  • 4 msk smör eller margarin
  • 8 stora salladsblad
  • 8 stora skivor skinka eller 16 små
  • Äppelröra
  • 1 stort syrligt äpple eller 2 små
  • ½ slanggurka
  • 10 cm purjolök
  • 1 liten burk ananasringar (4 st)
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (10%)
  • Instruktioner

    1. Riv äpplena och gurkan grovt på rivjärn. Strimla purjon och dela ananasen i små bitar. Blanda alla ingredienser till äppelröran och smaka av.
    2. Bred smör på tunnbröden (kan uteslutas). Skölj salladsbladen och torka av dem. Lägg salladsbladen på bröden. Lägg några matskedar äppelröra på salladen och bred ut den lite. Toppa med skinkan. Rulla ihop tunnbröden. Rulla gärna in dem i smörgåspapper och knyt ett vackert snöre eller band runt. Låt ena änden sticka ut en bit så kan man hålla i den andra änden när man äter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben