Den Gyldene Fredens gubbröra

Serverar: 4 portioner

Klassisk gubbröra med ansjovis och ägg!

Ingredienser

  • 6 st ägg, hårdkokta
  • 5 st ansjovisfiléer
  • 2 msk kaviar, gärna Kalles
  • ½ st röd lök, finhackad
  • 1 st äggula
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad
  • Till servering
  • 4 skivor kavring
  • 4 st äggulor
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka äggen och låt dem svalna. Hacka sedan vitor och gulor fint.
    2. Skär ansjovisen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna försiktigt.
    3. Kantskär kavringen eller tag ut stora rundlar med t ex ett glas. Fördela gubbröran på brödet.
    4. Toppa med en äggula, strö gräslök över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    smul_mia 12 september 2012

    Så vansinnigt god röra. Har gjort den massor med gånger!! :-D En klar 5:a Kram Smul_mia

    smul_mia 12 september 2012

    Äter denna underbara goda gubbröra ganska ofta...varje dag om min Tompe får bestämma!! ;-) En mycket stark 5. Kramizzar från Smul_mia :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben