Varm gubbröra

Serverar: 4 portioner

En klassiker på smörgåsbordet... Namnet gubbröra kommer antagligen från att den förr troligen var förbehållen "gubbarna".

Ingredienser

  • 4 - 5 hårdkokta hackade ägg
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 1 ask ansjovisfileer (125g)
  • 2 msk margarin
  • klippt dill rikligt
  • persilja
  • Instruktioner

    Skär ansjovisen i små bitar. Fräs löken i matfettet tills den är ljusgul och mjuk. Tillsätt äggen och ansjovisen och låt alltsammans fräsa upp och bli riktigt hett. Strö kryddgrönt över och bjud knäckebröd med smör och ost till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    Aron 24 mars 2008

    Varm gubbröra är underbart

    bernit 26 februari 2009

    Hej läste din ingress till receptet om "gubbarna" Vad jag vet så är denna rätt döpt av skådespelaren Erik "bullen" Berglund som hade en fena på just den här sortens vickninsmat. Han har gett ut en del kokböcker som kan hittas på antikvariaten, de är liet speciellt skrivna. Gott är det i alla fall - och med en kall klar !! mvh Bernit

    Bubbely 27 juni 2010

    Åhh den här var verkligen en höjdare på mitt midsommarbord i London.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben