Gubbröra, sommarklassiker även för gummor

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Vet inte riktigt varför det heter gubbröra men det framställs ofta som herrarnas klassiska favoritmat. Gubbröran passar till knäckebröd, rostat bröd och bakad potatis. Sköljs med fördel ner med iskall snaps och öl.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 8-10 ansjovisfiléer
  • Ca 5 cm purjolök
  • Gräslök och dill
  • 6 msk gräddfil
  • Instruktioner

    Koka äggen hårda och kyl av. Hacka äggen. Hacka ansjovisfiléer i små bitar. Hacka purjolöken. Hacka gräslök och dill. Blanda allt med gräddfilen och ställ kallt till servering. Garnera gärna med gräslök och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben