Serverar: 30-50 portioner
Tid: 2 timmar 30 minuter
Ända gången på året då spanjorerna vräker i sig godis, speciellt då denna spanska nougat.
Skålla och skala mandlarna, rosta dem sedan i ugn i 250 grader i ca 10-15 min. Mixa dom. Värm socker och honung i en kastrull på svag värme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de vispade äggvitorna i socker-och honungsblandningen på spisen. Rör utan uppehåll i ca 10 minuter eller tills den fått en fin brun färg (karamelliserats). Tag bort blandningen från spisen, tillsätt den malda mandeln och rör om ordentligt. Bred ut blandningen i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, efter drygt 2 timmar är turrónen färdig. Skär i bitar och förvara dom i kylen.
Ska man förvara den i kylskåp eller rumstemp. sedan man hällt upp den i formen? Champinjontomat