Turrón (Spanskt julgodis)

Serverar: 30-50 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ända gången på året då spanjorerna vräker i sig godis, speciellt då denna spanska nougat.

Ingredienser

  • 250 g socker
  • 250 g rinnande honung
  • 500 g mandel
  • 4 äggvitor
  • Instruktioner

    Skålla och skala mandlarna, rosta dem sedan i ugn i 250 grader i ca 10-15 min. Mixa dom. Värm socker och honung i en kastrull på svag värme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de vispade äggvitorna i socker-och honungsblandningen på spisen. Rör utan uppehåll i ca 10 minuter eller tills den fått en fin brun färg (karamelliserats). Tag bort blandningen från spisen, tillsätt den malda mandeln och rör om ordentligt. Bred ut blandningen i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, efter drygt 2 timmar är turrónen färdig. Skär i bitar och förvara dom i kylen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    50

    Kommentarer (1)

    Champinjontomat 12 december 2015

    Ska man förvara den i kylskåp eller rumstemp. sedan man hällt upp den i formen? Champinjontomat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben