Spanskt saffransris (Arroz azafrán)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En smak- och färgrik risrätt som passar utomordentligt väl till grillad fisk och kyckling, men även till fläskfilé.

Ingredienser

  • 400 g ris
  • 1 finhackad medelstor gul lök
  • 8 dl het kycklingbuljong
  • 100 g tomatpuré
  • 3 msk smör
  • 1 tsk saffran
  • 1 nypa salt
  • 1 kvist persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten).
    2. Låt alltsammans koka upp. Sänk värmen till "ettan" och koka under lock i 20 minuter (det går även bra att stänga värmen efter ca 5 minuter och bara låta kastrullen stå kvar på eftervärme).
    3. Strax före serveringen: tillsätt tomatpurén och resten av smöret. Blanda väl.
    4. Garnera med en kvist persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben