Twist med frö

Serverar: 20 portioner

Saftiga och frasiga bröd med twist! Låt degen jäsa över natten i kylen, så kan du snabbt baka ut bröden på morgonen och ha ett gott färskt bröd till frukost.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 8 ½ dl vetemjöl, 500g
  • 1 ½ dl durumvetemjöl, 100g
  • 100 g blandade frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön och linfrön
  • 1½ msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen ca 12 timmar eller i rumstemperatur ca 5 timmar.
    2. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till ca 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapan.
    3. Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter, till dubbel storlek.
    4. Sätt ugnen på 270 grader.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben