Saftiga och frasiga bröd med twist!
Låt degen jäsa över natten i kylen, så kan du snabbt baka ut bröden på morgonen och ha ett gott färskt bröd till frukost.
Ingredienser
10 g jäst
5 dl kallt vatten
8 ½ dl vetemjöl, 500g
1 ½ dl durumvetemjöl, 100g
100 g blandade frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön och linfrön
1½ msk olivolja
2 tsk salt
Instruktioner
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen ca 12 timmar eller i rumstemperatur ca 5 timmar.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till ca 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapan.
Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 270 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.