Detta är ett recept på en klassisk tysk "Käsekuchen"
Det är inte absolut nödvändigt, men kakan får en bättre konsistens om man låter kvargen rinna av väl antingen över natt i en sil, eller - om det måste gå fort - klämmer ur så mycket vätska som möjligt med en ren kökshandduk.
Ingredienser
Mördeg
350 g mjöl
100 g smör
100 g socker
2 tsk bakpulver
Fyllning
1 kg kvarg
3 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
saften av 1 citron
Instruktioner
- Knåda ihop alla ingredienser till mördegen och låt degen vila i minst 30 minuter i kylen.
- Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen väl. Först ägg med socker, tillsätt sedan kvarg och resterande ingredienser.
- Tryck ner degen i en rund form med avtagbara höga kanter och häll på fyllningen.
Grädda kakan i 200 grader ca 55 minuter.
Låt kakan svalna innan serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)