Ugnstekt Ört- och te-marinerad kotlett i bit med gräddig sås.

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 3 timmar

Värt att vänta på!

Ingredienser

  • 1 kg Fläskkotlett i bit utan ben
  • 3 msk Lösviktste, gärna söderte
  • 1 kvist Färsk rosmarin
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 2-3 st smulade lagerblad
  • 3 msk Sweetchilisås
  • 2 msk Oystersås
  • 1 msk sirap
  • 3 dl vatten kokande
  • Såsen
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk maizena mjöl
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet tillsätt alla ingridienser till vattnet Lägg ner köttet låt marinera minst 2 timmar gärna längre Sätt ugnen på 225 grader Sätt in köttermometer mitt i köttet Sätt in köttet i ugnen i 10 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och stek tills termometern visar 75 grader. Låt köttet vila en stund. Sila av skyn och tillsätt grädde så får ni en smakrik härlig sås till, red av med maizena mjöl till önskad tjocklek..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben