Världens enklaste äpplemos

Serverar: 1-20 portioner

Tid: 30 minuter

Frys in i påsar eller varför inte i iskubslåda, bara att tina så mycket du behöver...

Ingredienser

  • 10-15 (eller så många som får plats i din långpanna) äpplen, helst svenska
  • Ev strösocker efter smak
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skrubba äpplena. Picka minst tre hål, med potatisstickan eller liknande, i varje äpple.
    2. Lägg äpplena i en långpanna eller ungsfast form. Bakas i ugnen i 20 minuter på 200 grader.
    3. Då äpplena är klara pressa de med potatispressen (purépress). På detta sätt får du ett helt slätt mos och allt skräp hamnar i pressen.
    4. Frys in i påsar, burkar eller liknade. I kylskåp håller sig moset ca tre dagar, eftersom det inte är något konserveringsmedel i.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben