Världens enklaste risgrynspudding

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Sköter sig själv. Man kan göra annat under tiden den gräddas. Russinen kan uteslutas.

Ingredienser

  • 1 ½ dl grötrisgryn
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk russin
  • 1 liter mjölk, kall
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Skålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen.
    2. Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin. Häll över 1 liter kall mjölk. Man kan utesluta ägg om man är allergisk för detta, Annars vispar man ut äggen i mjölk innan man häller över den i riset.
    3. Ugn 150-175 grader. Tid 1 timme och 45 min ungefär beroende på ugnen. Servera med sylt eller saftsås.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben