Värmländsk äppelkaka

Tid: 1 timme

Tredje delen i min nostalgitripp med mammas och mormors recept. Detta åt vi alltid på hösten med fallfrukt.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • Äpplen. På bilden är det fem stycken
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna förutom äpplena i en kastrull under omröring på en varm platta. När det är smällt och börja koka så ta bort kastrullen från spisen.
    2. Äpplen skalas och klyftas, lägges i smord form. Degen hälles över.
    3. Grädda i ugn 200 gr tills den blir brun. Cirka 55-60 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (2)

    Pirkko 12 september 2013

    Jättegott!

    Mirr 12 september 2013

    Hur länge ska omrörningen hålla på? Ska det koka? I så fall, hur länge?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben